Redstack-Afsluitdijk-900

W&F Technologies heeft Pure Water Group overgenomen

W&F Technologies heeft Pure Water Group overgenomen. De acquisitie moet leiden tot een ‘een krachtige synergie’ tussen W&F Technologies, Pure Water Group en REDstack die eveneens onder de vlag van W&F opereert. Er is ook een strategische samenwerking in de maak met Aqua Battery, ontwikkelaar van BlueBattery, vertelt directeur Pieter Hack.

Bundelen van de krachten biedt veel voordelen, stelt Hack. “De kern is dat er een synergie tussen drie bedrijven ontstaat die tot succesvolle implementatie van innovatieve en duurzame technologieën zal leiden.”

Pure Water Group, met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in Spanje en Verenigd Koninkrijk, is producent van geavanceerde en duurzame waterzuiveringsapparatuur. Kernactiviteit is de productie van installaties voor de productie van Ultra Puur en High Purity Water voor industrie, gezondheidszorg en farmaceutische applicaties, veelal op basis van Electro Dialyse (EDI) en membraan ontgassing (MD).

De productie en levering van deze installaties gaat gewoon door, stelt Hack. Daarnaast zal het bedrijf middels procestechniek zowel technologie van W&F Technologies als van zusteronderneming REDstack gaan implementeren in nieuwe markten. Zo kan de door REDstack ontwikkelde ElektroDialyse-technologie voor ontzouting van brakwaterstromen worden geïmplementeerd in industrieel werkende installaties. Hetzelfde geldt voor de nieuwe technologie (NEWBIES) die W&F Technologies in samenwerking met Wetsus ontwikkelt om ammoniak (NH3) uit afvalwater en reststromen te verwijderen.

Door introductie van de nieuwe technologieën kan Pure Water Group zijn positie in de markt van industriële- en afvalwaterstromen versterken, aldus Hack.

REDstack gaat door met de ontwikkeling en opschaling van de Blue Energy Technologie voor opwekking van duurzame, continu beschikbare elektriciteit uit het contact tussen zoet en zout water. Vorig jaar werd de voorbereiding van de bouw van een Blue Energy centrale in Katwijk op een laag pitje gezet, omdat de financiering niet rondkwam, maar inmiddels zet REDstack in op de opschaling van de technologie naar een demonstratie installatie op de Afsluitdijk met dezelfde omvang als in Katwijk.

Ook mikt het bedrijf op toekomstige installaties in IJmuiden (bij de Noordzeesluizen), in Rotterdam (Rijn/Maasdelta) en in Zeeland (nabij de Krammersluizen), laat Hack weten.